08.05.2021-09.05.2021 рр. День пам’яті і примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 і 9 травня наша країна відзначає День пам’яті і примирення, а також День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо згадати тих борців, які воювали заради звільнення українських територій від загарбників, та увічнити пам’ять про загиблих воїнів і жертв війни. Пам’ятати, щоб подібна трагедія ніколи не повторилася в майбутньому.

07 травня було проведено ряд заходів:

— Виставка малюнків «Пам’ятаємо минуле заради майбутнього».

— Челендж «Болючий відгомін війни» (дитячі проєкти-презентації про рідних, які були або є військовими).

— Майстер-клас «Маки пам’яті».

— Виховні бесіди та онлайн-екскурсії, приурочені до Днів пам’ятi та примирення та Дня перемоги.

— Відео-проєкт класу «Будемо гідні слави героїв», присвячений пам’ятi жертв Другої свiтової вiйни.

Кожен клас долучився до заходів, діти готували малюнки та проєкти, знімали відео. Класні керівники провели для своїх учнів виховні години та майстер-класи з виготовлення квітів маку, символу пам’ті та примирення. Лідери учнівського самоврядування організували виставку дитячих робіт.

Учні 2-А прийняли участь у виставці малюнків та долучились до майстер-класу з виготовлення маків. Ми маємо пам’ятати, яким страшним лихом для українського народу та всього світу була Друга світова війна.

У 2-В класі зі здобувачами освіти була проведена виховна бесіда до цих пам’ятних дат. Під час виховної бесіди учні поглибили знання про героїчне минуле нашого народу, виховували почуття патріотизму, мужності, любові до Батьківщини, вшанували хвилиною мовчання пям’ять загиблих у Другій світовій війні.

В 3-Б класі пройшла година пам’яті, присвячена Дню пам’яті і примирення. Діти переглянули відеофільми, презентували розповіді про рідних, які брали участь у Другій світовій війні. Свої враження діти виклали у малюнках.

Не забуваємо – той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Низький уклін подвигу тих, хто ціною власного життя, проявляючи героїзм, сміливість та відвагу, змогли врятувати світ від нацистського поневолення.

Натисніть, щоб переглянути фото