Організація харчування

В Україні завершився перехідний період з впровадження нових стандартів шкільного харчування, тож  з 1 січня 2022 року наша школа  перейшла на нове меню для учнів — « Примірне чотиритижневе сезонне меню для організації одноразового харчування учнів 1 – 4 та 5 – 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Святошинського району м. Києва», розробленого                            згідно шкільного 4-тижневого меню, яке підготувала робоча група на чолі із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та командою проєкту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ.  

Харчування учнів забезпечує ТОВ « ПОНТЕМ.УА».

Діти з задоволенням сприйняли зміни у харчуванні: можливість обирати варіант сніданку з 3 – 4 запропонованих страв по кожній позиції: основне блюдо, салати, фрукти, напій, збільшення корисних і смачних  страв з овочів, салатів,  збільшення асортименту фруктів ( яблука, сливи, банани, апельсини). Учням подобається більшість страв, які готують кухарі закладу, а саме: смачні супи, приправлені духм’яними спеціями, салати з моркви й буряка, з додаванням сиру, часнику, сухої зелені, насіння,  сирні запіканки з яблуками, морквою, ліниві вареники, котлетки у паніровці,  тушковане м’ясо, овочеве рагу, плов з булгуру, макарони з тертим сиром, нагетси з курятини, ароматні компоти з сухофруктів, свіжоморожених ягід з цедрою апельсина та лимона, какао тощо.

Анкетування учнів, батьків щодо організації харчування, асортименту і якості приготування страв у шкільній їдальні, яке проводилося у 2021 році, показало, що більшість учнів користуються послугами їдальні щодня, діти й батьки  задоволені якістю приготування страв, збільшенням  у меню овочів і фруктів, різноманітністю салатів, основних блюд.

Вчителі проводять з учнями бесіди з правильного харчуваннявчать споживати корисні продукти та ігнорувати  шкідливі.

Ми за  найздоровішу їжу!