19.04.2021-23.04.2021 рр. Тиждень російської мови та зарубіжної літератури

З метою сприяння розвитку творчих здібностей учнів, стимулювання самостійності та ініціативності у саморозвитку, поглиблення і поширення знань із предметів, формування креативного мислення з 19.04.2021 по 23.04.2021 року був проведений тиждень російської мови та зарубіжної літератури.

Незважаючи на карантинні умови навчання та спілкування, тиждень став своєрідним творчим звітом.

Він розпочався із мовних інформдайджестів «Словари-наши добрые помощники» — в 5-8 класах та «Ты и твоё имя» — в 9-11 класах. Під час синхронного спілкування учні розповіли про те, як словники розвивають наше мовлення, грамотність та мислення, що кожне ім’я має свою історію.

Впродовж 23 квітня на дистанційних онлайн-конференціях (платформа ZOOM) учні 9-11 класів мали змогу познайомитися із новинками сучасної зарубіжної літератури під час віртуальної виставки «Знайомтеся: новинки зарубіжної літератури!», а учні 5-6 класів стали учасниками онлайн вікторини «Знавці казок». Діти розгадували літературні кросворди і відповідали на цікаві запитання з улюблених творів зарубіжних письменників. Захоплива вікторина нагадала школярам про чудовий світ казок, які вони вивчали, занурила у пригоди і розваги.

Тиждень російської мови та зарубіжної літератури був цікавим та пізнавальним для учнів 5-7 класів, які серйозно та відповідально підготувалися до конкурсу «Мій улюблений літературний герой» (з прочитаних творів зарубіжної літератури). Роботи дітей відзначились образністю, асоціативністю та художнім смаком.

Для учнів 6-х класів було проведено урок-подорож «По стране Местоимений», а для учнів 5-х класів – урок-гру «Праздник фразеологизмов». Діти відчували себе мандрівниками-дослідниками, першовідкривачами, вченими науковцями, які вирішували важливі проблеми.

Головним заходом тижня впевнено можна назвати проєкти «И пробуждается поэзия во мне…» 1 частина, «И пробуждается поэзия во мне…» 2 частина та «И пробуждается поэзия во мне…» 3 частина, що об’єднали учнів середньої та старшої школи. Протягом кількох днів діти демонстрували своє бачення поетичного світу, створюючи чудові відео ролики. Орел Діана (6-А), Єргідзей Вероніка (6-Б), Стельмах Марія, Писаренко Олександра (9-А), Дубіцька Яна, Жинкіна Анастасія (9-Б), Сєдашова Софія (10 клас), Горбунова Євгенія, Горбунова Єсенія (11 клас) стали лауреатами, які своїми поетичними відео-творами прагнули привернути увагу до актуальних сучасних тем сьогодення. Цей мистецький конкурс допоміг розкрити літературні та творчі здібності школярів. Їхні роботи прикрасили сайт школи.