26.04.2021 р. День пам’яті Чорнобильської трагедії

26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Вже 35 років Україна живе з болем Чорнобиля. Це проблема, що торкнулась майже кожної української сім’ї та всього світу. А ще це найбільша світова катастрофа з епіцентром за 100 кілометрів від Києва.

Найкращі роботи учасників конкурсу малюнків «Чорнобиль. Природа. Відродження».

Участь у районному конкурсі приуроченому 35-річниці Чорнобильської катастрофи.

Щороку 26 квітня відзначається Міжнародний день пам’яті загиблих у радіаційних аваріях і катастрофах в пам’ять про події на Чорнобильській атомній електростанції, які сталися в 1986 р.

35 роки тому на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша у світі техногенна катастрофа. У цей фатальний день на Чорнобильській атомній електростанції вибухнув четвертий енергоблок. В результаті вибуху реактор був повністю зруйнований, а у навколишнє середовище викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Ця аварія розцінюється як найбільша у своєму роді за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Витік радіації в результаті вибуху на четвертому енергоблоці ЧАЕС прирівнюють до вибуху 500 атомних бомб, скинутих в 1945 році на Хіросіму. Була забруднена територія площею 160 тисяч квадратних кілометрів.

В цей день учні 11 класу подивились з вчителем історії Кузнецовою Н.А. відеофільм «УРОК ПАМ‘ЯТІ ЧОРНОБИЛЯ: 11 КЛАС», запропоновані сайтом Chornobyl Lessons. Під час уроку були розглянуті соціально-психологічні проблеми населення після аваріі на ЧАЕС та проблеми зі здоров’ям як наслідки аварії.

Учні 5-А провели урок памяті Чорнобиля та здійснили віртуальну екскурсію коридорами музею «Чорнобиля» в Києві.

Натисніть, щоб переглянути фото