18.03.2021 р. Зустріч з обміну досвідом «Профілактика суїцидальної поведінки серед здобувачів освіти»

18 березня 2021 року на базі спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів N 96 ім. О. К. Антонова відбулася зустріч з обміну досвідом психологів та соціальних педагогів закладів освіти Святошинського району на тему «Профілактика суїцидальної поведінки серед здобувачів освіти».

Виступали:

1. Сукеніков Олексій Вячеславович — начальник управління освіти Святошинської районої в м. Києві. державної адміністрації.

2. Дружинська Олександра Вячеславівна — директор Святошинського РЦСССДМ.

3. Жук Лариса Вікторівна — директор спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів N 96 ім. О. К. Антонова.

4. Разумних Юлія Федорівна — заступник директора з навчально-виховної роботи спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів N 96 ім. О. К. Антонова.

5. Даниленко Ірина Станіславівна — практичний психолог та соціальний педагог спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів N 96 ім. О. К. Антонова.

6. Нікітіна Марія Ігорівна — практичний психолог спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів N 96 ім. О. К. Антонова.

Сукенніков Олексій Вячеславович звернувся до психологів і соціальних педагогів та наголосив про важливість профілактичної роботи з попередження суїцидальних нахилів серед підлітків, про необхідність створення системного анкетування, яке допоможе виявляти на ранніх етапах потреби у допомозі здобувачам освіти та їх батькам.

Дружинська Олександра Вячеславівна розповідала про досвід роботи в цьому напрямку, запропонувала реалізувати «Челендж позитиву», створити відео ролики з профілактики суїцидальної поведінки серед підлітків. Зробила акцент на важливості психологічної просвіти серед батьків учнів.

Жук Лариса Вікторівна представила соціально-психологогічну службу 96 школи: ЗДНВР Разумних Юлію Федорівну, практичного психолога та соціального педагога Даниленко Ірину Станіславівну та практичного психолога Нікітіну Марію Ігорівну, які поділились своїм досвідом та розказали про свою систему роботи з профілактики суїциду та проведені заходи серед здобувачів освіти 96 школи.

Разумних Ю. Ф. запропоновала до використання розроблені разом із психологами школи пам’ятки для батьків і вчителів.

Даниленко Ірина Станіславівна розповіла про симптоми та ознаки суїцидальної поведінки підлітків.

Нікітіна Марія Ігорівна ознайомила присутніх з онлайн опитувальником, який розробила школа для батьків здобувачів освіти щодо виявлення та попередження суїцидальних нахилів. Розповіла про особливості аналізу анкети та досвід її використання.

Присутні обмінювались досвідом роботи, знайомили з особливостями проведення заходів в їх закладах освіти. Психологи домовились про те, що Нікітіна Марія Ігорівна проведе майстер-класи із створення та використання подібних опитувальників на базі їх шкіл. Спільно з усіма учасниками зустрічі було прийняте рішення розмістити пам’ятки розробленні психологічною службою школи N 96 на сайтах закладів освіти району та на сайті районного Управління освіти.

Натисніть, щоб переглянути фото