16.11.2020-20.11.2020 заходи до Міжнародного дня толерантності, заходи до Всесвітнього дня дитини та велики увагу було приділено заходам з протидії булінгу

З 16.11.2020 по 20.11.2020 у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 96 ім. О.К. Антонова проходили заходи І тижня місячника правових знань, який включав тиждень «Від маленького я – до великої України». Метою є виховувати в учнів почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій, культури різних народів, виховувати комунікативну культуру спілкування та взаєморозуміння. Продовжити формування толерантного ставлення однокласників між собою. Розвивати у дітей терпимість до відмінностей між людьми.

Для учнів 1-х класів був проведений урок «Ми вміємо бути толерантними». Діти переглянули відеоролик про толерантність та виготовили долоньки Доброзичливості та малюнків про дружбу.

В 2-х класах пройшла виховна година «Що означає бути толерантним». Діти переглянули короткометражні мультфільми «Каструля» та «Подарунок», читали «Притчу про цвяхи», виготовляли своїми руками подарунки один одному «Чашка доброти».

Учні 3-х класів повторили, що таке толерантність, що таке булінг, переглянули відеофільми та організували виставку малюнків.

Що таке толерантність, які права та обов’язки мають діти та що таке булінг і як його уникнути з’ясовували учні 4-х класів. Організували виставку плакатів про толерантність, показали своїми роботами ставлення до себе та інших.

Учні старших класів розмірковували над визначенням понять «толерантність», «булінг», «повага», «нецензурна лексика», «дискримінація», «насилля», «протиправні діянні». Були проведені виховні години, бесіди. Учні підготували виставку плакатів та постерів, а також діти записали відеоролики.

Натисніть, щоб переглянути відео