Заходи до Дня української писемності та мови в рамках декади слов’янських мов

9 листопада 2020 року у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів #96 ім. О. К. Антонова з поглибленим вивченням слов’янських мов з метою національно-патріотичного виховання, формування та розвитку художньо-естетичного смаку, творчих здібностей дітей та молоді, поглиблення знань про слов’янські мови та культуру розпочалась декада слов’янських мов, відкриття якої, було заплановане саме на День української писемності та мови. О 9:00 учні школи традиційно приєдналися до ювілейного радіодиктанту національної єдності. Радіодиктант був започаткований у 20 років тому з метою єднання навколо мови.Задля єднання учнів та виховання пошани до різних мов і культур декаду слов’янських мов було розпочато декламуванням вірша Т. Г. Шевченка українською, польською та російською мовами.

Натисніть, щоб переглянути відео

10 листопада 2020 року до Дня української писемності та мови в рамках декади слов’янських мов було проведено інтелектуальну гру знавців української мови «Мово українська, мово солов’їна».

Діти поділилися на команди, обрали капітана. Команди «Мовознавці» і «Словограй» змагалися у п’яти конкурсах: «Розминка», «Мовне асорті», «Словникар», «Скажи без затримки» та конкурс фразеологізмів. Діти активно брали участь у конкурсах, працювали згуртовано, підтримували один одного, а скільки слів діти змогли придумати зі слова «Милозвучність»! Це неймовірно, цей конкурс тривав найдовше, бо діти не здавалися до останку. Журі вправно і об’єктивно рахувало бали. За результатами вікторини перемогу отримала команда «Мовознавці». Саме вони набрали найбільшу кількість балів. У кінці вікторини дітям було запропоновано зробити комплімент українській мові та кожна команда та члени журі створили своє Дерево мови.Вчитель української мови – Гончарова Маргарита Миколаївна та учні 6-В класу.

Натисніть, щоб переглянути відео