Веселковий день

Предметні тижні давно стали однією з традицій шкільного життя. Не тільки математика та фізика стають центром уваги в такі тижні, але і ті галузі знань, оцінки за які не ставлять. Такою галуззю і є — психологія.
З 22 по 28 лютого 2020 року в спеціалізованій школі № 96 ім. О. К. Антонова в рамках тижня художньо-естетичного циклу, психологом Нікітіною М.І. були проведені цікаві заходи з психології.
Як підсумок тижня, у п’ятницю, була проведене акція «Веселковий день». Напередодні учні вибирали колір одягу, який би міг охарактеризувати клас в цілому.

Багато тисячоліть тому ніхто не замислювався над тим, які саме кольори оточують людину. Однак з плином часу уявлення про колір стало змінюватися. До закладеного в нас генетичного сприйняття кольору стали додаватися ще й особисті асоціації, які приходять до нас з життєвим досвідом. Психологи довели, що в кожної людини є якийсь один улюблений колір, іноді два-три. Любов чи нелюбов до різних кольорів може змінюватися протягом життя і залежить від нашого настрою та психологічного стану. За кольорами, яким надає перевагу людина, можна чимало сказати про її характер. Отже, виходять дуже цікаві характери в наших класних колективах)
Білий
Універсальний колір, який об’єднує всі кольори. Несе в собі неоднозначний зміст, оскільки символізує як спокій денного світла, так і холод льоду. Віддати перевагу цьому кольору може людина з будь-яким характером.
Чорний
Вибір чорного говорить про зібраність та діловитість. Уособлює критичність до себе та до інших, суворість та мінімалізм в усьому. Якщо чорний колір часто змінюється або поєднується з яскравими, то, радше за все, йдеться про імпульсивну, емоційну натуру.
Червоний
Колір пристрасті та емоцій. Характеризує про присутність сміливості, енергійності і товариськості, крім того, є схильність до іронії та демонстративності.
Синій
Колір, що символізує спокій, умиротворення, розслаблення. Їм вкрай важливо відчувати прихильність оточуючих.