Тиждень права

Одним із завдань сучасної правової освіти є вміння учня  орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться тиждень права, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи. Заходи в рамках тижня права проводяться з метою поглиблення правової освіти учнів, пропагування розвитку правової держави, важливості дотримання прав та законів.

Цього року тиждень правових знань в школі проходив в період з 09 по 13 грудня 2019 року. В рамках проведення шкільного тижня права, 3 грудня 2018 року, на 3 поверсі школи було відкрито виставку учнівських стінгазет, кросвордів на юридичну тематику, а також виставка учнівських малюнків «Маю право». З метою поглиблення знань учнів про права, обов’язки та закони, в 308 кабінеті було відкрито тематичну виставку юридичної літератури «Шляхами правових знань».

Під час тижня 10.12.19  відбувся Всеукраїнський урок права, на якому ще раз наголосили  про необхідність прояву співчуття гуманізму та толерантності, адже людина не стає гіршою від того , що вона має якусь ваду або іншої національності.

З учнями 10 класу було проведено обговорення на тему «Соціальні реформи в Україні і моє майбутнє». Здобувачі освіти розбирали питання що стосуються реформ в Україні, шляхи вступу України до ЄС і розбирали свої перспективи як майбутніх випускників.

Протягом тижня проходила правова кіномережа − відео перегляд та аналіз фільмів на правову тематику. Учні 5-6 класів переглядали відео презентації «Я і мої права», а 7-8 —  «Злочини та проступки», 8-10 класи обговорювали короткометражний фільм «Бумеранг». Підчас обговорення фільмів учні довели, що жодна людина не може бути позбавлена можливостей існувати та розвиватись як особистість. Було визначено права, які в жодному разі не можуть бути обмеженими. Також, учні за допомогою статей Конституції та законів України визначили , які права можуть обмежити і як саме під час воєнного стану в Україні.

Учнів  5 класів  протягом тижня ознайомлювали з Конституцією України в коміксах, з метою поглиблення правових знань.

В бібліотеці школи  виставлялась правова експозиція з нагоди проголошення  Загальної декларації прав людини та громадянина. Класні керівники  разом з учнями 9-10 класів оформлювали правові куточки.

З метою поглиблення знань  щодо правопорушень неповнолітніми, учні 7-11 класів разом з    вчителем інформатики Нікітіною  М.І та вчителем правознавства   Кузнецовою Н.А  розробили правовий бюлетень „Кримінальна відповідальність за хуліганство” та  «Булінг та як його подолати». Макети буклетів вийшли досить яскравими та інформаційними та можуть бути використаними в подальшій виховній роботі.