Тиждень історії. День третій

Тиждень історії. День третій

 Цього дня, в межах тижня історії,  учні 5 – 7 класів змагались за титул «Кращого знавця історії», розгадуючи ребуси.  Кращим знавцем історії  СШ № 96 серед учнів 5-7 класів стали учениці 7 Б класу Мериленко Катерина та Дубіцька Яна. Вітаємо !

   10 -11 класи відвідали кінолекторій  «Дума про Ковпака», з метою вшанування партизанського руху в Україні. Учні  дізнались про Ковпа́ка Си́дора Арте́мовича — командира Путивльського партизанського загону(пізніше — Сумського партизанського з’єднання, ще пізніше — 1-ї Української партизанської дивізії), двічі Героя Радянського Союзу, генерала-майора.
Також з метою вшанування партизанського руху в Україні класні керівники 5-11 класів провели виховні години «Їхній подвиг незабутній».
 Діти дізнавались про Рух Опору громадян  проти німецьких окупантівта їх союзників на  території України у 1941–1944 роках. Загальна чисельність українських партизанів, переважно із цивільних громадян, становила в 1941—1943 роках — від 5 до 30 тисяч бійців, в 1944 році — від 30 до 50 тисяч бійців.
Численні накази вищого військового керівництва орієнтували партизан на вчинення диверсій і знищення живої сили ворога.
 Учні 10 класу 26.09 відвідали Київську фортецю  — комплекс оборонних споруд Києва, який формувався протягом 15-ти століть. До складу Київської фортеці входять Києво-Печерська лавра, територія національного музею історії України у Другій світовій війні, завод «Арсенал» і багато інших об’єктів: валів та оборонних мурів Києва.
Зараз «Київська фортеця» є музеєм і охороняється державою, але значна частина її споруд перебуває під загрозою руйнації.
Музей створений у 1927 році. Він — одна з найбільших у світі кам’яно-земляних фортець, яка збереглася до наших днів
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg