Віфліємський вогонь миру

17.12.2019 року у спеціалізованій школі №96 ім.О.К. Антонова відбулась урочиста передача  Віфлеємського вогоню миру делегацією учнів-скаутів на чолі з вчителем інформатики Нікітіною Марією Ігорівною, яка за покликом душі  є лідером Скаутського об’єднання “Мрія” Національної організації Скаутів України, учням та вчителям Святошинського району.  Саме сьогодні скаути привезли до Києва вогонь миру  з урочистої церемонії з Кракова та  розпочали естафету розповсюдження Віфлеємського вогню по всій Україні. Учні передали вогонь представникам управління овіти, молоді та спорту Святошинської районної  у м. Києві державної адміністрації та колективам 76 та 50 шкіл та у Верховну Раду України.
Акція була  започаткована 1988 року Австрійською телерадіокомпанією як благодійний вчинок — донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, хто святкують Різдво поза домом — у лікарнях, сиротинцях тощо. Того ж року ініціатива була підхоплена Скаутами Відня, а основним ініціатором виступив Скаутський провідник Бертль Ґрюнвальд
В Україні з 1998-го року Вогонь, що символізує мир, любов та добро, і символічно об’єднує всіх українців, поширюють — українські Скаути.