День пам’яті Чорнобильської трагедії

Сьогодні, у день 33-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС, ми з глибокою шаною вклоняємося ліквідаторам її страшних наслідків та схиляємо голови перед світлою пам’яттю героїв, які врятували українську землю і, без перебільшення, увесь світ від поширення радіаційної загрози.

На  вшанування роковин Чорнобильської трагедії були проведені виховні заходи, що були присвячені  вшануванню пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, розвитку компетентності учнів в питаннях збереження екології та практичній перевірці готовності до проведення ефективних заходів щодо захисту учасників навчально-виховного процесу у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, можливих терористичних актів, організованого переведення системи роботи з мирного часу на воєнний стан.

Учні школи взяли участь у районному конкурсі команд КВК «Як тебе не спалити, Києве мій?!» до 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи та посіли почесне ІІ місце, у школі пройшов конкурс авторських віршів, відео робіт або презентацій, приуроченого 33-ій річниці Чорнобильської катастрофи. На великій перерві учні зібрались на урок пам’яті «Подвиг ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС» та хвилиною мовчання вшанували героїв.  Також пройшов тематичний диктант «Чорнобиль» для учнів 8-9 класів та твір «Мужність та біль Чорнобилю» для 10-11 класів. В бібліотеці для юних читачів була підготовлена тематична виставка «Дзвони Чорнобиля» та фотовиставка приурочена до 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи. Учні школи протягом тижня мали змогу переглянгути документальний фільм «Чорні крила біди» та класні керівники1-11 класів  провели години спілкування до Дня Чорнобильської трагедії.

Нехай прийдешні покоління завжди пам’ятатимуть уроки Чорнобиля, щоб над нашою планетою завжди було мирне, чисте небо, а в оселях панував лише мир, щастя та добробут.